Ginduri ravasite

Just another WordPress.com site

Craciunul, un gind bun pus in inima mea 29 decembrie 2014

Filed under: Uncategorized — amyavadanii @ 8:57 pm

1524793_605385982861315_1485651020_n

o (1)dată el a aflat despre trei fete bune si harnice al căror tată sărăcise si care nu avea bani pentru zestre si nu-si putea căsători ficele.Episcopu Nicolae a hotărît să le ajute pe fete si…în nopatea de craciun le-a aruncat pe horn monede de aur ce au căzut direct în ciorapii atîrnati la uscat.

Iar acum copii din întreaga lume scriu scrisori emotionante lui Santa si lui Mos Craciun plini de sperantă că dorintele lor vor fi împlinite.Oare are vre-o importantă cine ti-a adus cel mai bun cadou? Căci în linii mari, cadoul este ceva pe care noi nu-l primim pentru ceva, pentru un motiv anume, ci pur si simplu ca pe o manifestare a IUBIRII a nu pretinde nimic în schimb.

ORICE DAR ESTE ÎN PRIMUL RÎND UN SEMN AL IUBIRE!

Si-apoi,totusi de Craciun cadourile se fac în special copiilor.La această sărbatoare sunt considerati persoanele principale pentru-că în fiecare din ei se face văzut chipul lui Hristos. Aceasta este adevărata scoală a iubirii în care se întruchipează cele trei principale virtuti crestine: CREDINTA,NĂDEJDEA SI DRAGOSTEA.

Omul , atunci cînd se confruntă cu ceva cu adevărat important în viată: fie moarte, fie boală, fie dimpotrivă o bucurie nemaiîntilnită, fie alegerile pe care trebuie să le pună în practică si nu sunt în stare să le port singur.

CÎND AU ÎNCEPUT PRIMII OAMENI SĂ NU MAI AIBĂ ÎNCREDERE ÎN D-ZEU?

Acum ei pleacă de acasă..părasesc casa părintească..uita de ei…intorcîndu-si fata de la Tatăl. Uităm să-i sunăm.Ne ferim de interogatoriile detaliate.Însă stim siguri..ei îsi amintesc de noi în fiecare minut. Se mîndresc si îsi fac griji de noi.

Ne iartă si ne asteaptă…întotdeauna! Oricum am fi! Aceasta ne dă putere de a împărtăsi bucuria si necazul.Avem de la cine cere ajutor si sfat…sau pur si simplu să ne plîngem. Cît timp părintii nostri mai sunt în viată, ei se află acolo, la marginea singurătătii si ne acoperă pe noi cu sinea lor. Cu totii am avut momente în care simteam că nimeni nu ne poate ajuta,în care nu întelegea cine îl poate sprijini….

Si aici…numai D-zeu, doar D-zeu poate fi aproape

ASA A IUBIT D-ZEU LUMEA ÎNCÎT PE FIUL SĂU UNUL NĂSCUT L-A DAT PENTRU CA TOT CEL CE CREDE ÎNTR-ÎNSULSĂ NU PIARĂ CI SĂ AIBA VIATĂ VESNICĂ.

De acea pentru mine Crăciunul este o sărbătoare plină de gingăsie,o sărbătoare de familie, sărbătoarea unei bucurii linistite, conteplarii cerului înstelat. Fiecare din noi avem în interiorceva pur, ceva uimitor.Adesea ne întinăm această curătie lăuntrică cu păcatele noastre…dar totusi se păstrează acest chip natural primordial în fiecare dintre noi.De acea marea majoritate a oamenilor din fericire sunt capabili să audă vocea cerului.În evanghelie niste oameni simpli,păstori au auzit această voce si au venit la prunc în aceasi noapte. Iar mult învătatii nagi, astronomii care cunosteau tainele universului au mers către EL un an întreg,prin munti si pustiuri…si au ajuns. Si căzînd au îngenunchiat iar apoi deschizindu-si visteriile I-au adus daruri: AUR, TĂMÎIE SI SMIRNĂ.

AURUL IMPĂRATULUI

TĂMÎIE FRUMOS MIROSITOARE LUI D-ZEU

SMIRNA RĂSINĂ AROMATĂ CARE SE FOLOSEA LA ÎNMORMÎNTAREA OMULUI

th

Dar noi, cei care trăim azi, ce-i putem dărui Lui D-zeu? După cum a spus D-zeu putem face multe, ne-a creat liberi, înaintea noastră stă orice alegere.Însă există o anumită alegere ce corespunde cu dorinta Sa, cu voia Sa. S i dacă în ziua nasterii lui Hristos noi pur si simplu ne vom pune sincer întrebarea:trăiesc eu oare după această lege? Si vom răspunde:nu,nu trăiesc! Iartă-mă Doamne  si ajută-mă să trăiesc după această lege. Poate că această adresare către D-zeu care vine din inimă, va fi cel mai mare dar.Pentru a te schimba pe tine si lumea din jur, pentru a te întoarce la D-zeu trebuie doar să IUBESTI.

Nu este neapărat nevoia să facem lucruri mărete, putem să facem si lucruri mici… dar cu dragoste mare. Cu sigurantă…aceasta este posibil, nu doar în ajunul Crăciunului.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s